Wat is handig om mee te nemen naar een festival?

Wanneer je naar een festival gaat, is het vaak zaak om zo min mogelijk spullen mee te nemen, omdat je deze van de auto naar de camping moet brengen – en onder moet brengen in een tent. Het is uiteraard een ander verhaal wanneer je een huisje geboekt hebt, dan is er veel minder reden om op te letten wat je inpakt, maar dan kan het alsnog wel handig zijn om de volgende dingen/tips in acht te nemen.

Wat mag ik zeker niet vergeten?

  • Festivals zijn vaak in het zomerseizoen, zorg dat je altijd voldoende zonnebrandcrème bij je hebt, en ook dat je een goede factor bij je hebt. Je slaapt vaak al op een luchtbedje – dan is het slapen met een roodverbrande rug iets wat je kunt missen als kiespijn.
  • Neem een grote shawl mee – indien je een bijzonder heet festival hebt, kan het bijzonder lonen om een grote shawl bij je te hebben. Deze kan je nat maken bij de toiletten en op je rug hangen voor extra verkoeling, en daarnaast kan deze je beschermen tegen de zon. In de avond wanneer het afkoelt heb je er nog iets extra bescherming aan ook.
  • Denk in laagjes – een warm festival is een festival waar je in laagjes kleding moet denken, wat trek ik aan, wat kan ik eventueel later uittrekken en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik tussentijds niet naar mijn tent hoef? Daarnaast is het belangrijk om op te letten dat je niet té weinig kleren aan trekt. Soms kan een extra kledingstuk aantrekken er juist voor zorgen dat je het minder heet hebt dan andere mensen – en daarnaast minder kans hebt op een zonnesteek.
  • Bij veel festivals is het lastiger en lastiger om een tas mee te nemen, rugtassen zeker moeten iedere keer dat je het terrein op gaat gecontroleerd worden. Het kan bijzonder lonen om een riem aan te schaffen met vakjes, of simpelweg een heuptasje mee te nemen. Niet alleen heb je zo je waardevolle spullen zoals geld en festivalmunten altijd bij je – zodat ze niet gestolen kunnen worden. Je hebt daarnaast ook meteen ruimte voor je telefoon en andere belangrijke zaken die je niet in je tent wilt laten liggen. Ook kan je om de riem heen extra kledingstukken binden voor later op de dag.
  • Fervente festivalgangers weten het wel, als je een heet festival tegemoet gaat is veel drinken essentieel, en niet altijd wil je bier of frisdrank nemen – laat staan dat je voor al het water wat je drinkt wilt betalen met munten. Het kan daarom bijzonder lonend zijn om een of meerdere flessendoppen mee te nemen, zodat je de flesjes die je bij steeds meer festivals krijgt, dicht kunt draaien. Ze mogen geen doppen geven omdat je de flesjes met een dop als wapen kunt zien. Maar tijdens een festival met 30 graden of meer? Kunnen deze doppen ervoor zorgen dat jij op elk moment water kunt drinken zonder dat je het flesje ten alle tijden in je hand moet houden. Zorg wel dat je de doppen in je zak houdt, wanneer je het terrein op gaat ander zullen ze worden afgenomen.
  • Je kunt er uiteraard voor kiezen om je tent op slot te doen, maar een ding is zeker; mensen gaan naar een festival voor de muziek – niet om andermans tenten leeg te jatten. Het kan echter wel voorkomen dat iemand met een borrel te veel op de verkeerde tent binnengaat. Het kan dus een goed idee zijn om je tent op te laten vallen, dat je deze zelf makkelijk terug kunt vinden maar ook dat je niet een dronken persoon snurkend op je luchtbed aantreft. Daarnaast is je tent op slot doen een extra reden voor mensen om nieuwsgierig te worden – en mensen die teveel gedronken hebben kunnen vreemde dingen bedenken. Waardevolle dingen als paspoorten zijn beter af in je auto dan in je tent. Verder is het aangeraden om waardevolle spullen zoals geld en telefoons mee te nemen het terrein op. In veel gevallen kan je ook op het terrein een kluis huren voor een of meerdere dagen – zeker een aanrader als je niet in bezet bent van een auto maar wel van spullen die je niet in je tent wilt laten.