Muziekfestivals

Als er een ding populair is – wereldwijd! – zijn het wel de muziekfestivals, en binnen Nederland en België hebben we enkele van de meest bekende festivals ter wereld. Fans van over de gehele wereld komen speciaal voor deze festivals uit alle mogelijke uithoeken – omdat de festivals binnen Nederland en België bekend staan om hun gezelligheid en een aantal om de artiesten die altijd met veel zorg worden uitgekozen.

Pinkpop

Pinkpop is een van Nederlands oudste festivals, en gaat al een heel aantal jaren mee. Het wordt gehouden in het Pinksterweekend – waar de naam ook vandaan komt. Het komt heel af en toe voor dat het festival op een andere tijd gehouden wordt, maar over het algemeen is het in het Pinksterweekend. De naam van het festival heeft weleens voor vreemde situaties gezocht, zo is er enkele keren uitgelegd aan (buitenlandse) bands dat het festival niets van doen had met homoseksualiteit (vanwege de naam pink en gebruik van de kleur roze) om bands alsnog te laten spelen (noot: dit was voor het homoseksueel zijn als normaal gezien werd).

Pinkpop vind dit jaar plaats op 03, 04 en 05 juni in Landgraaf. Een ticket voor 3 dagen kost € 195 en een dagkaart kan aangeschaft worden voor € 95,- Pinkpop is de laatste tijd wat negatief in het nieuws vanwege de keuze van artiesten – maar het is en blijft een popfestival.

Lowlands

Een andere hoogvlieger wanneer het gaat om Nederlandse festivals, Lowlands omvat een festival van 3 dagen met rock, pop en dance muziek en daarnaast een flinke dosis cultuur. Een ticket voor Lowlands kost je € 185,- voor 3 dagen, met groepen kan je tickets krijgen voor € 175,- en wanneer je met een camper op de camping wilt staan kost een camping ticket je € 69,- voor tenten is dit gratis. Er is vanaf diverse locaties vervoer naar het campingterrein welke net als het festival in Biddinghuizen is.

Rock Werchter

Een van België haar meest bekende festivals, dat is wel goed te merken want het festival was al vroeg uitverkocht, en wie naar de line up gaat kijken kan in veel gevallen ook wel zien waarom. Met namen als Radiohead, System of a Down, Linkin Park en Foo Fighters is dit geheel niet vreemd te noemen. Daarnaast is dit een vierdaags festival wat je € 236,- zou kosten. Het festival vindt plaats in Werchter een plaats vlak bij Leuven, en ten tijde van het festival zijn er extra bussen en treinen om alle festivalgangers naar het terrein te kunnen vervoeren. Rock Werchter is op 29 en 30 juni en op 01 en 02 juli.

Graspop Metal Meeting

Nog een bijzonder bekende naam voor de Belgische festival scene, Graspop Metal Meeting (in de volksmond vaak gewoon Graspop genoemd) heeft een redelijk misleidende naam, er is namelijk geheel niets pop aan dit festival – dit festival draait om metal en alleen om metal. Het is dus een festival waar je liefhebbers van rock en metal aan zult treffen en daarnaast vrij weinig andere mensen. Het ziet zwart van de mensen – kan in dit geval heel erg letterlijk genomen worden. Het festival vindt plaats in Dessel op 16, 17 en 18 juni en een ticket voor alle dagen kost je € 195,- je kunt ook dagkaarten aanschaffen voor € 95,- de tickets voor alle dagen zijn inclusief camping en shuttle bus vanaf diverse locaties.