Hoe overleef je een meerdaags festival?

Of je nu naar een muziekfestival gaat of een cultureel festival, een ding hebben ze gemeen; als het een meerdaags festival is, dan zullen er dingen zijn die handig zijn om te weten op voorhand. Zeker als je nog nooit op een meerdaags festival geweest bent kunnen een aantal van de volgende tips goud waard zijn!

Zorg dat je je tent terug kunt vinden. Markeer je tent met vlaggetjes, zet er een vlag op of iets anders. Heel veel tentjes zien er hetzelfde uit en als je iets niet wilt is het iemand in je tent vinden – of je eigen tent niet kunnen vinden. Je kunt ook je tent naast een lantaarnpaal neerzetten (waardoor je veel licht in je tent hebt…) of in de buurt van de toiletgebouwen (waardoor er altijd mensen langs je tent lopen…), wel zijn het locaties die je altijd terug kunt vinden. Een ding is wel belangrijk zorg dat jij je eigen tent goed en gemakkelijk terug kunt vinden.

Pijnstillers, het is verstandig om deze mee te nemen. Je kunt vaak ook wel bij de EHBO terecht, maar dan moet je eerst op zoek naar de EHBO-post. Zorg dat je wat paracetamol bij je hebt om mee te beginnen, zodat je bij een kater deze kunt verlichten in de ochtend. Daarnaast zijn je standaard medicatie ook handig om niet te vergeten. Ook is het handig, ook al is het warm, om een aantal flessen water in je tent te hebben liggen. Handig om die paracetamol in te nemen maar ook om even achter je tent je tanden te poetsen.

Vergeet je koffer, als je iets niet mee moet nemen naar een meerdaags festival is het een koffer. Let wel op een koffer met kleine wieltjes. Vaak moet je vanaf de parkeerplaats nog naar de camping toe lopen. Dat is vaak geen mooi geasfalteerde weg maar vaak een rul zandpad.

Stel je in op vreemde luchtjes, of het nu zweetlucht is of een dranklucht – lang niet iedereen zal zich elke dag douchen op een festivalterrein. Zorg dus dat je voorbereid bent op dit gegeven, dat je niet met een wasknijper op je neus rond gaat lopen.

Vergeet je dure zonnebril en dure make-up. Het is niet zo dat je geen zonnebril mee moet gaan nemen, maar laat je dure merkspullen thuis. Je dure make-up? Ook thuislaten, tenzij je 100% zeker bent dat je alles wat je meebrengt gaat gebruiken. Een oogpotloodje, mascara en een lippenstift zijn vaak al meer dan voldoende. Wel handig om een spiegel mee te nemen – dan kan je tenminste zien wat je doet én je hoeft niet naar de toiletruimte om je make-up bij te werken.